Pivski komplet BREWFERM® Pilsner

Cijena: 20,98 €

Trenutno nema na stanju

Brewferm® Pilsner pivski komplet

Lagano, svijetlo pivo. Punog okusa, izvrsno za utažiti žeđ svaki dan.
 
Kit težina: 1,5 kg
Očekivana količina piva: 20 litara
ABV(jačina) približno: 5,2 %
IBU: 25 - 35
Kvasac: Czech lager
Početna gustoća(OG) očekivana: 1042
Završna gustoća(FG) očekivana: 1004
Vrijeme fermentacije: 10 dana približno
Primarna količina šećera: 1000 g
Sekundarna količina šećera - u boce: 7g/l
Količina vode: 3L+16L prema receptu
 
Sastojci: zahmeljeni ekstrakt slada (ekstrakt ječmenog slada, ekstrakt hmelja), kvasac (u vrećici).
 
Upute 

Limenku sa ekstraktom otvoriti (maknuti kvasac) i držati 10 minuta u toploj vodi (50 °C). Potom ulijte sadržaj u fermentacijsku posudu. Isprati limenku od ekstrakta sa 1L tople vode i također dodati u fermentacijsku posudu. U drugoj posudi rastopiti šećer (1000 g) u 2L vruće vode i izmiješati sa sadržajem u fermentacijskoj posudi. U fermentacijsku posudu još doliti  hladnu vodu u količini koja je određena po receptu (16 L), izmiješati i sačekati da se temperatura stabilizira na oko 20-25 °C.
 
Po želji možete mjeriti početnu gustoću pomoću hidrometra.
 
Zatim otvorite kvasac i prospite sadržaj kesice preko tekućine. Zatvorite posudu za fermentaciju i postavite na nju vrenjaču napunjenu vodom do otprilike na pola.
 
Postavite posudu na toplo mjesto koje ima jednaku/stabilnu temperaturu. Primarna fermentacija traje oko 7-10 dana na temperaturi oko 18-23°C. Proces fermentacije je završen kada mjehurići prestanu izlaziti, odnosno kada se nivo vode u vrenjači ne mijenja. Precizniji način određivanja kraja fermentacijskog procesa moguće je utvrditi sa hidrometrom koji treba pokazati vrijednost završne gustoće(FG) od 1004.
 
Nakon ovog procesa sadržaj je moguće odmah pretakati u boce. Dodati sekundarnu količinu šećera(u boce čiste i dezinficirane), u prosjeku oko 3,5g po boci od 0,5l. Boce zatvoriti sa krunskim čepovima i ostaviti na sobnoj temperaturi 5-7 dana. Zatim ide i najteži dio, čekanje da pivo bude gotovo (barem 4 tjedna na temperaturi oko 10°C).