Kvasac LalBrew® Voss Kveik Ale

Cijena: 5,40 €

Dodaj u košaricu

Suhi kvasac LalBrew® Voss Kveik Ale

Opis:
Kveik je norveška riječ koja znači kvasac. U norveškoj tradiciji kveik se čuvao sušenjem i prenosio se s generacije na generaciju. Kveik je izvorni, tradicionalni suhi kvasac.
 
Soj LalBrew® Voss dobiven je od Sigmunda Gjernesa (Voss, Norveška), koji je tu kulturu održavao tradicionalnim metodama još od 1980-ih i velikodušno je dijelio sa širokom pivarskom zajednicom.
 
LalBrew® Voss podržava širok raspon temperatura fermentacije između 25-40 °C s vrlo visokim optimalnim rasponom od 35-40 °C. Vrlo brze fermentacije postižu se u optimalnom temperaturnom rasponu, a obično se postigne potpuno prigušenje u roku od 2-3 dana. Profil okusa je konzistentan u cijelom rasponu temperature: neutralan je s suptilnim voćnim notama naranče i citrusa. Flokulacija je vrlo velika, proizvodeći bistra piva bez filtracije ili upotrebe pomoćnih sredstava.
 
Flokulacija: vrlo visoka
Tolerancija na alkohol: 12% ABV
Temperatura fermentacije: 25-40 °C | optimalni raspon temperature: 35-40 °C
Pakiranje: 11 g
Doziranje: 11 g za 11 L sladovine
Pogodan za stilove:
Farm-house Ale, American Pale Ale, American IPA, American IIPA, American Stout, American Amber/Red, American Brown, American Barleywine, American Wheat & rye, Specialty/Fruit/Veg/Spiced beers, Cream Ale, Irish Red and Scottish shilling beers, Dusseldorf Alt.