Kvasac SafBrew™ BR-8

Cijena: 12,00 € ( 90,41 Kn )

Dodaj u košaricu

Suhi kvasac SafBrew™ BR-8
Prvi suhi Brettanomyces kvasac

 
SafBrew™ BR-8 prvi je kvasac Brettanomyces bruxellensis dostupan pivarima u suhom obliku. BR-8 je dizajniran za punjenje u boce i/ili bačve. Nudi sve prednosti okusa 'divljeg' Brett kvasca, ali s većom kontrolom i pouzdanošću, eliminirajući rizik od prekomjerne karbonizacije i šikljanja nakon punjenja u boce. BR-8 ima sposobnost fermentacije isključivo glukoze, fruktoze, maltoze i maltotrioze. BR-8 nije dijastatičan.
 
Odabran posebno za sekundarnu fermentaciju u bocama ili bačvama, SafBrew™ BR-8 proizvodi fenolne spojeve koji stvaraju karakterističan završni dodir koji se razvija tijekom 1-3 mjeseca.
 
Optimalna temperatura fermentacije: 15-25 °C
 
Upute za korištenje:
Rehidracija: SafBrewTM BR-8 ne smije se rehidrirati izravno u pivu.
Pospite kvasac u najmanje 10 puta veću težinu sterilne vode na temperaturi od 25-29 °C. Jedno pakiranje od 5 g treba rehidrirati u 50 ml sterilne vode. Ostavite da odstoji 15 do 30 minuta. Lagano miješajte dok ne dobijete kremu od kvasca.
 
U pivo dodajte rehidrirani kvasac i šećer. Karbonizacija će se postići za 1 do 3 mjeseca. Karbonizacija na nižim krajnjim temperaturama (npr. 15 °C) može trajati više od 3 mjeseca.
 
Sastojci: kvasac (Brettanomyces bruxellensis), emulgator: sorbitan monostearat (E/INS 491).
 
Ukupno vrijeme za izradu: 1-3 mjeseca
Temperatura fermentacije: 15-25 °C
Pakiranje: 5 g
Doziranje: 5 g/98 l
Napomena: jedno pakiranje od 5 g može se koristiti za tretiranje 19 l, ali može proizvesti mutno pivo.