Hmelj Mosaic Cryo Hops® (2022)

Cijena: 8,20 €

Dodaj u košaricu

MOSAIC Cryo Hops® LupuLN2® - 50g

Specifikacije:
 
Tipična uporaba: gorčina / aroma
Berba: 2022.
Alfa kiseline: 22%
Ukupni postotak ulja: 2-5%
Karakteristike:
Ovaj hmelj kombinira vrlo složen voćni miris i okus s prilično visokim alfa-kiselinama. Što ga čini savršenim hmeljom za dvostruku upotrebu(gorčinu/aromu). Neki su ga opisali kao Citra na steroidima, ali Mosaic je puno više od toga.„Mozaik“, nazvan zbog toga jer daje širok raspon mirisa i okusa – citrus, bor, biljni, cvjetni, tropski.
Stilovi: India Pale Ale, Pale Ale, American Wheat Ale, Brown Ale
Slični hmelj: Eventualno mješavina Galaxy i Nelson Sauvin.
Pakiranje: 50g
 
Cryo Hops® koristi najinovativniju tehnologiju u kriogenoj preradi gdje se hmelj od cijelog lista razdvaja u koncentrirani lupulin i brakte na ekstremno niskim temperaturama kako bi se očuvala eterična ulja i smole. Rezultat je primamljiva kuglica hmelja LupuLN2® koja udvostručuje potenciju hmelja za 40-50% u odnosu na tradicionalne pelete hmelja za istu težinu. Stvaranje poboljšanog okusa hmelja sa sočnim, smolastim i voćnim karakteristikama koji je savršen za IPA stilove piva.
 
ŠTO JE CRYO HOPS®?
 
Izveden od grčke riječi 'kryos', što znači mraz, Cryo Hops® je vodeća tehnologija kriogene obrade hmelja koja se koristi za odvajanje cijelih češera u dvije komponente - koncentrirani lupulin i braktej. Svaka komponenta hmelja čuva se na niskim temperaturama u okolišu bogatom dušikom tijekom cijelog procesa, od odvajanja do peletiranja.
 
Cryo Hops® pelete su koncentrirani lupulin od cijelog lista hmelja koji sadrži smole i aromatična ulja. Dizajniran je da pruži intenzivan okus i aromu hmelja, omogućujući pivarima da učinkovito doziraju velike količine alfa kiselina i ulja bez unošenja adstringentnih okusa ili vegetativnog materijala. Cryo Hops® pelete mogu se koristiti svugdje gdje se tradicionalno primjenjuje hmelj od cijelog lista i peleti.