Ručni counter pressure filler

Cijena: 87,60 €

Dodaj u košaricu

Protutlačni punjač

Protutlačni punjač omogućuje vam punjenje boca iz gazirane bačve uz minimalno stvaranje pjene i gubitak CO2. Time se sprječava taloženje taloga u boci. Potpuno nehrđajuća konstrukcija sa silikonskim čepom za brtvljenje na grlo boce. Punjač ima ivice od 7 mm na ulazima i ispusni ventil koji odgovara linijama za pivo s unutarnjim promjerom od 5 ili 6 mm. Čep će odgovarati bocama s unutarnjim promjerom grla između 14 - 20 mm. Visina boca mora biti najmanje 22 cm.
 
Crijeva, stezaljke, razdjelnik plina i spojnice koji odgovaraju bačvama nisu uključeni.
Trosmjerni ventil na vrhu protutlačnog punjenja: Spojite CO2 vod od regulatora s jedne strane i vod za pivo iz bačve na drugu stranu.
Ventil ima 3 položaja: CO2 unutra / Pivo unutra / Zatvoreno.
 
Čišćenje:
Nakon uporabe preporučujemo da proizvod za čišćenje na bazi peroksida provučete kroz punilo (kao što je Chemipro Oxi ) i isperete vodom. Prije sljedeće uporabe ponovno isperite sredstvom za dezinfekciju na bazi fosforne kiseline (npr. Star San).
 
Velika prednost ove metode je ta što punite već gazirano, bistro pivo, na dnu vaših boca neće biti taloga.
 
Prije nego napunite bocu, provjerite jeste li zadovoljni razinom karbonizacije i okusom. Cilj punjenja boca s protutlačnim punjačom je pohraniti vaše pivo u najhigijenijem i najčišćem mogućem okruženju.
 
Idealna zadana vrijednost za postavljanje na regulatoru je 0,7-1 bar. Ovaj raspon ovisi o temperaturi vašeg piva i razini karbonizacije. Preporučujemo da počnete s nižim tlakom od oko 0,7 bar za prve 2-3 boce kako biste bili sigurni da ste sve dobro podesili. Pazite da vaša bačva uvijek bude hladna. Ako se bačva zagrije, imat ćete problema s pjenom.