Pivski komplet Coopers IPA

Cijena: 25,22 € ( 190,02 Kn )

Dodaj u košaricu

Coopers pivski komplet – Brew A IPA

1,7 kg Premium ekstrakt i odvojeno pakiran kvasac.
 
Punog tijela s dubokim jantarnim i crvenkastim nijansama, njegove tropske, citrusne note grejpa i prepečeni jantarni slad uravnotežuju čistu, hmeljno gorku završnicu. 
 
Sastojci: Ječmeni slad, voda, hmelj(min. 0,5%), suhi kvasac.
Kit težina: 1,7 kg
Očekivana količina piva: 23 litre
ABV(jačina) približno: 5%
Gorčina: 60 IBU
Boja: 18 EBC
Primarna količina šećera: 1 kg
 
Upute:
 
Stavite limenku u vruću vodu 5 minuta da omekša sadržaj. Otvorite limenku i ulijte sadržaj u fermentor. Isprati limenku od ekstrakta sa 1L tople vode i također dodati u fermentor. Dodajte 2l kipuće vode u fermentor i 1 kg šećera (po mogućnosti dekstrozu). Temeljito miješati sadržaj da se otopio šećer i ekstrakt. Dodajte hladne vode kako bi dobili zapreminu od 23 l i dobro promiješajte. Pospite kvasac na površinu piva (ne treba miješati).
Optimalna temperatura fermentacije 18-27 °C. Zaklopite fermentor, smjestiti ga u topli prostor i ostaviti da fermentira. Proces fermentacije je završen kada mjehurići prestanu da izlaze, odnosno kada se nivo vode u vrenjači ne mijenja(obično nakon 6-10 dana), ili ako koristite hidrometar, kad vrijednost završne gustoće ostaje konstantna.
Nakon ovog procesa sadržaj je moguće odmah pretakati u boce.
Dodati sekundarnu količinu šećera(u boce čiste i dezinficirane), u prosjeku oko 3-4 g po boci od 0,5 l. Boce zatvoriti i ostaviti na sobnoj temperaturi 7-10 dana. Konačno, premjestiti boce na hladno mjesto(10°C), 14 dana, odnosno dok se pivo ne izbistri.
Ohladite pivo i poslužite. Za posluživanje otvorite bocu i pretočite u čašu, vodeći računa da se ne remeti talog
kvasca. Ljubitelji mutnog piva mogu lagano okrenuti bocu prije otvaranja kako bi umiješali talog kvasca kroz
pivo.