Pivski komplet Mangrove Jack's Pink Grapefruit IPA

Cijena: 33,98 € ( 256,02 Kn )

Trenutno nema na stanju

Mangrove Jacks CS Pink Grapefruit IPA pivski komplet

Nadahnut Brew Dog Elvis Juice Citrus IPA, sadrži sjajne citrusne note hmelja u kombinaciji s aromom grejpa kako bi dao obilje voća. Oštar i pikantan, grejp nadopunjuje i pojačava citrusni karakter hmelja, čineći ga osvježavajućim, čistim i hrskavim na nepcu.
 
Kit težina: 2,5 kg
Očekivana količina piva: 23 l
ABV(jačina) približno: 5,7 %
Gorčina IBU: 35-45
Kvasac: M44 US West Coast
Hmelj: Simcoe 25 g, Cascade 25 g
Optimalna temperatura fermentacije: 20-23 °C
Vrijeme fermentacije: 10 dana približno
Primarna količina šećera: 1 kg
Sekundarna količina šećera - u boce: 7g/l
 
Upute
 
1. Očistite i dezinficirajte opremu.
2. Uklonite kvasac (plus vrećicu hmelja i ostale dodatke ako su uključeni) iz suhog pretinca pakiranja i za sada ostavite po strani.
3. Dodajte 3 L kipuće vode u fermentor, ulijte tekući ekstrakt slada iz pakiranja u fermentor i istisnite ostatke. 
U fermentacijsku posudu još dodati šećer (1 kg) i druge aditive ako su uključeni (ali NE i hmelj), izmiješati i rastopiti sa sadržajem u fermentacijskoj posudi.
4. Dopunite hladnom vodom iz slavine do potrebne količine (pogledajte prednju naljepnicu za ukupnu količinu ovog kompleta). Dobro promiješati. Provjerite je li temperatura tekućine ispod 25 °C. Ako nije, možete staviti fermentor u kupku s ledenom vodom da se ohladi. Dodajte sadržaj vrećice kvasca i promiješajte.
5. Na fermentor postavite vrenjaču i zaštitni poklopac, čvrsto zatvorite. Polovinu vrenjače napunite prokuhanom vodom koja se ohladila ili sredstvom za dezinfekciju radi zaštite sadržaja tijekom fermentacije.
6. Ostavite da fermentira na konstantnoj temperaturi između 18–22 °C za lager, pilsner i helles piva i između 20-25 °C za ale i pšenična piva. Hladnije temperature produžiti će vrijeme fermentacije za nekoliko dana; ispod 15 °C  fermentacija može prestati. Fermentacija iznad preporučene temperature smanjit će kvalitetu vašeg piva.
7. Ako imate suhi hmelj: Nakon 7 dana, pomoću hidrometra provjerite gustoću (SG). Ako je SG 1,020 ili niže, dodajte vrećicu hmelj peleta, ali NEMOJTE MIJEŠATI (hmelj će se raspasti i prirodno raspršiti). Ako je SG veći od 1.020, ponovno provjerite za 1 ili 2 dana dok SG ne bude 1,020 ili niže prije dodavanja hmelj peleta. Vratite poklopac i ostavite da nastavi fermentirati sa hmeljem. 
 
NAPOMENA: Suho hmeljenje može rezultirati ostatkom malih dijelova hmelja u gotovom pivu. Ako vam to smeta, hmelj možete dodati i u vrećici za hmelj. Ovo može rezultirati smanjenim okusom i aromom hmelja u gotovom pivu.
 
Ostavite da fermentira daljnja 2-3 dana ili mjehurići prestanu izlaziti, odnosno kada se nivo vode u vrenjači ne mijenja. Provjerite SG opet pomoću hidrometra. Ako je fermentacija završena, SG treba biti jednak ili manji od vrijednost prikazane za stil piva. Ako SG još nije postigao željeni razinu, ostavite još 1-2 dana prije ponovne provjere.
Ako nemate suhog hmelja: Nakon 7 dana ili mjehurići prestanu izlaziti, odnosno kada se nivo vode u vrenjači ne mijenja, provjerite gustoću (SG) pomoću hidrometra. Ako je SG kao ili ispod predviđenog SG, fermentacija je dovršena. Ako ne provjerite ponovno za 1-2 dana.
 
Kad je fermentacija gotova, možete pivo puniti u boce. Za najbolje rezultate osigurajte najmanje 2 dana između dodavanja hmelja i punjenja u boce.
 
UPOZORENJE:
NIKADA NE PUNITI U BOCE DOK FERMENTACIJA NIJE GOTOVA. 
JEDINI NAČIN KAKO BITI POTPUNO SIGURAN JE TOČNO ISTO OČITANJE SG TIJEKOM 48 SATI.
 
8. Prije upotrebe očistite i dezinficirajte boce i opremu.
9. Dodati sekundarnu količinu šećera(u boce čiste i dezinficirane), u prosjeku oko 3,5g po boci od 0,5l. Napunite boce ostavljajući prostor od 5 cm (izmjerite od samog vrha boce). 
10. Boce zatvoriti i ostaviti na sobnoj temperaturi 5-7 dana.
11. Pivo je spremno za piti čim se razbistri, ali za potpuni doživljaj stavite ga na hladno i tamno dodatna 2 tjedna.