Pivski komplet Mangrove Jack's Workingmans Stout

Cijena: 22,70 €

Trenutno nema na stanju

Mangrove Jack's TS Workingmans Stout pivski komplet

Aroma bobičastog voća, s primjesama kave i čokolade. Početni slatko-sladni okus je uglađen s punim karakterom prženog slada s notama tamnog voća i tamne čokolade.
 
Kit težina: 1,8 kg
Očekivana količina piva: 23 l
ABV(jačina) približno: 4,4 %
Gorčina IBU: 34-42
Boja EBC: 22-28
Kvasac: standardni Ale kvasac 5g
Optimalna temperatura fermentacije: 20-25 °C
Vrijeme fermentacije: 10 dana približno
Primarna količina šećera: 1 kg
Sekundarna količina šećera - u boce: 7g/l
 
Upute 
 
Maknuti kvasac i držati vrećicu ekstrakta 10 minuta u toploj vodi (50 °C), da se sadržaj opusti. Vrećicu sa ekstraktom otvoriti, potom ulijte sadržaj u fermentacijsku posudu. Isprati vrećicu od ekstrakta sa toplom vodom i također dodati u fermentacijsku posudu. U fermentacijsku posudu još dodati šećer (1 kg), izmiješati i rastopiti sa sadržajem ufermentacijskoj posudi. U fermentacijsku posudu doliti  hladnu vodu do količine koja je određena po receptu (23 L), izmiješati i sačekati da se temperatura stabilizira na oko 20-25 °C.
 
Po želji možete mjeriti početnu gustoću pomoću hidrometra.
 
Zatim otvorite kvasac i prospite sadržaj kesice preko tekućine i promiješajte.
 
Zatvorite posudu za fermentaciju i postavite na nju vrenjaču napunjenu vodom do otprilike na pola.
 
Postavite posudu na toplo mjesto koje ima jednaku/stabilnu temperaturu. Primarna fermentacija traje oko 7-10 dana na temperaturi oko 20-25°C. Proces fermentacije je završen kada mjehurići prestanu izlaziti, odnosno kada se nivo vode u vrenjači ne mijenja. Precizniji način određivanja kraja fermentacijskog procesa moguće je utvrditi sa hidrometrom.
 
Nakon ovog procesa sadržaj je moguće odmah pretakati u boce.
Dodati sekundarnu količinu šećera(u boce čiste i dezinficirane), u prosjeku oko 3,5g po boci od 0,5l. Boce zatvoriti i ostaviti na sobnoj temperaturi 5-7 dana. Zatim ide i najteži dio, čekanje da pivo bude gotovo (barem 4 tjedna na temperaturi oko 10°C).