Hmelj Cryo Pop™ (2021)

Cijena: 8,50 €

Trenutno nema na stanju

CRYO POP™ Original Blend - 50g

Specifikacije:
 
Tipična uporaba: Aroma
Berba: 2021.
Zemlja podrijetla: SAD
Alfa kiseline: 21 %
Karakteristike:
Maksimizirajući koncentracije najutjecajnijih i komplementarnih spojeva hmelja, YCH nudi nevjerojatno moćnu kuglicu hmelja koja stvara pravu 'pop' aromu u pivu. Ranije poznata kao probna mješavina TRI 2304CR, Cryo Pop™ Original Blend donosi ogromne arome tropskog, koštuničavog voća i citrusa.
Stilovi: IPA, West Coast IPA, DIPA, DDIPA, Pale Ale
Pakiranje: 50g
Aroma profil: 
Zbog složenosti biotransformacije, očekivani profil arome Cryo Pop™ originalne mješavine varirat će ovisno o tome gdje se u procesu kuhanja koristi, pružajući pivarima raznoliku lepezu opcija. Tijekom aktivne fermentacije osjetile su se arome breskve, ananasa, jagode, guave, manga i naranče. Nakon fermentacije, aroma je relativno drugačija gdje su otkriveni bor, grejp, mango, ananas i breskva.
 
https://cryopopblend.com/
 
Cryo Hops® koristi najinovativniju tehnologiju u kriogenoj preradi gdje se hmelj od cijelog lista razdvaja u koncentrirani lupulin i brakte na ekstremno niskim temperaturama kako bi se očuvala eterična ulja i smole. Rezultat je primamljiva kuglica hmelja LupuLN2® koja udvostručuje potenciju hmelja za 40-50% u odnosu na tradicionalne pelete hmelja za istu težinu. Stvaranje poboljšanog okusa hmelja sa sočnim, smolastim i voćnim karakteristikama koji je savršen za IPA stilove piva.
 
ŠTO JE CRYO HOPS®?
 
Izveden od grčke riječi 'kryos', što znači mraz, Cryo Hops® je vodeća tehnologija kriogene obrade hmelja koja se koristi za odvajanje cijelih češera u dvije komponente - koncentrirani lupulin i braktej. Svaka komponenta hmelja čuva se na niskim temperaturama u okolišu bogatom dušikom tijekom cijelog procesa, od odvajanja do peletiranja.
 
Cryo Hops® pelete su koncentrirani lupulin od cijelog lista hmelja koji sadrži smole i aromatična ulja. Dizajniran je da pruži intenzivan okus i aromu hmelja, omogućujući pivarima da učinkovito doziraju velike količine alfa kiselina i ulja bez unošenja adstringentnih okusa ili vegetativnog materijala. Cryo Hops® pelete mogu se koristiti svugdje gdje se tradicionalno primjenjuje hmelj od cijelog lista i peleti.