Hmelj Cascade Cryo Hops® (2021)

Cijena: 46,00 Kn ( 6,11 € )

Dodaj u košaricu

CASCADE Cryo Hops® LupuLN2® - 50g

Specifikacije:
 
Tipična uporaba: Aroma
Berba: 2021.
Alfa kiseline: 14,5%
Ukupni postotak ulja: 2,5-3,5%
Karakteristike:
Američki najpopularniji hmelj za aromu. Ova sorta se često koristi u izrazito zahmeljenjim ale pivima i ima  specifičan cvjetni/limun/grejp karakter. Nastao je križanjem Fuggles hmelja i Ruske sorte Serebrianka. 
Stilovi: Pale Ale, Strong Ale, India Pale Ale, American Pale Ale, Blonde Ale, Amber Ale, Porter, Red Ale, Golden Ale
Slični hmelj: Centennial, Amarillo
Pakiranje: 50g
 
Cryo Hops® koristi najinovativniju tehnologiju u kriogenoj preradi gdje se hmelj od cijelog lista razdvaja u koncentrirani lupulin i brakte na ekstremno niskim temperaturama kako bi se očuvala eterična ulja i smole. Rezultat je primamljiva kuglica hmelja LupuLN2® koja udvostručuje potenciju hmelja za 40-50% u odnosu na tradicionalne pelete hmelja za istu težinu. Stvaranje poboljšanog okusa hmelja sa sočnim, smolastim i voćnim karakteristikama koji je savršen za IPA stilove piva.
 
ŠTO JE CRYO HOPS®?
 
Izveden od grčke riječi 'kryos', što znači mraz, Cryo Hops® je vodeća tehnologija kriogene obrade hmelja koja se koristi za odvajanje cijelih češera u dvije komponente - koncentrirani lupulin i braktej. Svaka komponenta hmelja čuva se na niskim temperaturama u okolišu bogatom dušikom tijekom cijelog procesa, od odvajanja do peletiranja.
 
Cryo Hops® pelete su koncentrirani lupulin od cijelog lista hmelja koji sadrži smole i aromatična ulja. Dizajniran je da pruži intenzivan okus i aromu hmelja, omogućujući pivarima da učinkovito doziraju velike količine alfa kiselina i ulja bez unošenja adstringentnih okusa ili vegetativnog materijala. Cryo Hops® pelete mogu se koristiti svugdje gdje se tradicionalno primjenjuje hmelj od cijelog lista i peleti.