Pivski komplet Mangrove Jack's Saison

Cijena: 136,00 Kn

Trenutno nema na stanju
Mangrove Jack's TS Saison pivski komplet
 
Kombinacija voćnih i pikantnih okusa koje podupire mekani sladni karakter, 
lagana kiselost nadopunjuje suhi završetak. 
Papreni fenoli daju složenosti ovom fascinantnom pivu.
 
Kit težina: 1,7 kg
Očekivana količina piva: 15 l
ABV(jačina) približno: 6,2 %
Gorčina IBU: 15-20
Boja EBC: 16-20
Kvasac: Saison kvasac 10g
Optimalna temperatura fermentacije: 26-32 °C
Vrijeme fermentacije: 10 dana približno
Primarna količina šećera: 500 g
Sekundarna količina šećera - u boce: 7g/l
 
Upute 
 
Maknuti kvasac i držati vrećicu ekstrakta 10 minuta u 
toploj vodi (50 °C), da se sadržaj opusti.
Vrećicu sa ekstraktom otvoriti, potom ulijte sadržaj u fermentacijsku posudu. 
Isprati vrećicu od ekstrakta sa toplom vodom i također dodati u fermentacijsku posudu.
U fermentacijsku posudu još dodati šećer (500 g), izmiješati i rastopiti sa sadržajem u fermentacijskoj posudi.
U fermentacijsku posudu doliti  hladnu vodu do količine koja je određena 
po receptu (15 L), izmiješati i sačekati da se temperatura stabilizira na oko 26-32 °C.
 
Po želji možete mjeriti početnu gustoću pomoću hidrometra.
 
Zatim otvorite kvasac i prospite sadržaj kesice preko tekućine i promiješajte.
 
Zatvorite posudu za fermentaciju i postavite na nju vrenjaču 
napunjenu vodom do otprilike na pola.
 
Postavite posudu na toplo mjesto koje ima jednaku/stabilnu temperaturu.
Primarna fermentacija traje oko 7-10 dana na temperaturi oko 26-32°C.
Proces fermentacije je završen kada mjehurići prestanu izlaziti, 
odnosno kada se nivo vode u vrenjači ne mijenja.
Precizniji način određivanja kraja fermentacijskog procesa 
moguće je utvrditi sa hidrometrom.
 
Nakon ovog procesa sadržaj je moguće odmah pretakati u boce.
Dodati sekundarnu količinu šećera(u boce čiste i dezinficirane), 
u prosjeku oko 3,5g po boci od 0,5l.
Boce zatvoriti i ostaviti na sobnoj temperaturi 5-7 dana.
Zatim ide i najteži dio, čekanje da pivo bude gotovo 
(barem 4 tjedna na temperaturi oko 10°C).