Pivski komplet Mangrove Jack's Northern Star Bitter
Cijena: 19,38 € ( 146,02 Kn )

Mangrove Jack's TS Northern Star Bitter pivski komplet
Tamno jantarne boje s crvenom nijansom.
Arome tamnog voća, šljive, grožđice isprepletene
su s vrlo suptilnim tragovima anisa.
Početni slatki voćni okus nastavlja se s jačom gorčinom
koja, međutim, lijepo blijedi i ostavlja dobar voćni okus.
Kit težina: 1,7 kg
Očekivana količina piva: 23 l
ABV(jačina) približno: 4,2 %
Gorčina IBU: 26-34
Boja EBC: 30-35
Kvasac: standardni Ale kvasac 5g
Optimalna temperatura fermentacije: 20-25 °C
Vrijeme fermentacije: 10 dana približno
Primarna količina šećera: 1 kg
Sekundarna količina šećera - u boce: 7g/l
Upute
Maknuti kvasac i držati vrećicu ekstrakta 10 minuta u
toploj vodi (50 °C), da se sadržaj opusti.
Vrećicu sa ekstraktom otvoriti, potom ulijte sadržaj u fermentacijsku posudu.
Isprati vrećicu od ekstrakta sa toplom vodom i također dodati u fermentacijsku posudu.
U fermentacijsku posudu još dodati šećer (1 kg), izmiješati i rastopiti sa
sadržajem u fermentacijskoj posudi.
sadržajem u fermentacijskoj posudi.
U fermentacijsku posudu doliti hladnu vodu do količine koja je određena
po receptu (23 L), izmiješati i sačekati da se temperatura stabilizira na oko 20-25 °C.
Po želji možete mjeriti početnu gustoću pomoću hidrometra.
Zatim otvorite kvasac i prospite sadržaj kesice preko tekućine i promiješajte.
Zatvorite posudu za fermentaciju i postavite na nju vrenjaču
napunjenu vodom do otprilike na pola.
Postavite posudu na toplo mjesto koje ima jednaku/stabilnu temperaturu.
Primarna fermentacija traje oko 7-10 dana na temperaturi oko 20-25°C.
Proces fermentacije je završen kada mjehurići prestanu izlaziti,
odnosno kada se nivo vode u vrenjači ne mijenja.
Precizniji način određivanja kraja fermentacijskog procesa
moguće je utvrditi sa hidrometrom.
Nakon ovog procesa sadržaj je moguće odmah pretakati u boce.
Dodati sekundarnu količinu šećera(u boce čiste i dezinficirane),
u prosjeku oko 3,5g po boci od 0,5l.
Boce zatvoriti i ostaviti na sobnoj temperaturi 5-7 dana.
Zatim ide i najteži dio, čekanje da pivo bude gotovo
(barem 4 tjedna na temperaturi oko 10°C).