Pivski komplet Coopers Stout

Cijena: 149,00 Kn

Dodaj u košaricu

Coopers pivski komplet – Stout

1,7 kg Premium ekstrakt i odvojeno pakiran kvasac.
 
Tamno smeđe boje s postojanim tijelom nalik espresso kremi.
Karakteristične su arome kave i čokolade, a za izvanredno puno tijelo 
zaslužan je tamni slad.
Kombinacija sladnih tanina i hmeljne gorčine rezultira suhim završetkom.
 
 
Sastojci: Ječmeni slad, voda, hmelj(min. 0,5%), suhi kvasac.
Kit težina: 1,7 kg
Očekivana količina piva: 23 litre
ABV(jačina) približno: 4,2%
Gorčina: - IBU
Boja: - EBC
Početna gustoća(OG) približno: 1.040
Završna  gustoća(FG) približno: 1,010-1,008
Primarna količina šećera: 1 kg
 
Upute:
 
Stavite limenku u vruću vodu 5 minuta da omekša sadržaj.
Otvorite limenku i ulijte sadržaj u fermentor.
Isprati limenku od ekstrakta sa 1L tople vode i također dodati u fermentor.
Dodajte 2l kipuće vode u fermentor i 1 kg šećera (po mogućnosti dekstrozu).
Temeljito miješati sadržaj da se otopio šećer i ekstrakt.
Dodajte hladne vode kako bi dobili zapreminu od 23 l i dobro promiješajte.
Pospite kvasac na površinu piva (ne treba miješati).
Optimalna temperatura fermentacije 18-27 °C.
Zaklopite fermentor, smjestiti ga u topli prostor i ostaviti da fermentira.
Proces fermentacije je završen kada mjehurići prestanu da izlaze,
odnosno kada se nivo vode u vrenjači ne mijenja(obično nakon 6-10 dana), ili ako koristite hidrometar, kad
vrijednost završne gustoće ostaje konstantna.
Nakon ovog procesa sadržaj je moguće odmah pretakati u boce.
Dodati sekundarnu količinu šećera(u boce čiste i dezinficirane), u prosjeku oko 3-4 g po boci od 0,5 l.
Boce zatvoriti i ostaviti na sobnoj temperaturi 7-10 dana.
Konačno, premjestiti boce na hladno mjesto(10°C), 14 dana, odnosno dok se pivo ne izbistri.
Ohladite pivo i poslužite. Za posluživanje otvorite bocu i pretočite u čašu, vodeći računa da se ne remeti talog
kvasca. Ljubitelji mutnog piva mogu lagano okrenuti bocu prije otvaranja kako bi umiješali talog kvasca kroz
pivo.