

Pivski komplet BREWFERM® Belgian Wit
Cijena: 18,18 € ( 136,98 Kn )
Trenutno nema na stanju
Brewferm® Belgian Wit pivski komplet
Svjetlo, blago mutno pšenično pivo. Izvrsno za gašenje žeđi.
S osvježavajućim okusom i predivnim mirisom: pravi "witbier".
Kit težina: 1,5 kg
Očekivana količina piva: 15 litara
ABV(jačina) približno: 6,5 %
IBU: 15 - 25
Kvasac: Misty wit
Početna gustoća(OG) očekivana: 1052
Završna gustoća(FG) očekivana: 1005
Vrijeme fermentacije: 10 dana približno
Primarna količina šećera: 750 g
Sekundarna količina šećera - u boce: 7g/l
Količina vode: 3L+11L prema receptu
Upute
Limenku sa ekstraktom otvoriti (maknuti kvasac) i držati 10 minuta u toploj vodi (50 °C).
Potom ulijte sadržaj u fermentacijsku posudu. Isprati limenku od ekstrakta sa 1L tople vode i također dodati u
fermentacijsku posudu.
U drugoj posudi rastopiti šećer (750 g) u 2L vruće vode i izmiješati sa sadržajem u fermentacijskoj posudi.
U fermentacijsku posudu još doliti hladnu vodu u količini koja je određena po receptu (11 L),
izmiješati i sačekati da se temperatura stabilizira na oko 20-25 °C.
Po želji možete mjeriti početnu gustoću pomoću hidrometra.
Zatim otvorite kvasac i prospite sadržaj kesice preko tekućine.
Zatvorite posudu za fermentaciju i postavite na nju vrenjaču
napunjenu vodom do otprilike na pola.
Postavite posudu na toplo mjesto koje ima jednaku/stabilnu temperaturu.
Primarna fermentacija traje oko 7-10 dana na temperaturi oko 18-23°C.
Proces fermentacije je završen kada mjehurići prestanu izlaziti, odnosno kada se nivo vode u vrenjači ne mijenja.
Precizniji način određivanja kraja fermentacijskog procesa moguće je utvrditi sa hidrometrom koji
treba pokazati vrijednost završne gustoće(FG) od 1005.
Nakon ovog procesa sadržaj je moguće odmah pretakati u boce.
Dodati sekundarnu količinu šećera(u boce čiste i dezinficirane), u prosjeku oko 3,5g po boci od 0,5l.
Boce zatvoriti sa krunskim čepovima i ostaviti na sobnoj temperaturi 5-7 dana.
Zatim ide i najteži dio, čekanje da pivo bude gotovo (barem 4 tjedna na temperaturi oko 10°C).